Optimus brandbeveiliging
Brandweer
 

Pictogrammen en Signalisatie

Pictogrammen

Signalisatie is èèn van de belangerijkste pijlers voor het maken van een goed veiligheidsplan, immers willen we aan iedereen duidelijk maken wat we bedoelen zonder gehinderd te worden door een taalprobleem. Dit kan alleen door middel van pictogrammen.

Pictogrammen kennen we in de volgende categorieën:

Standaard pictogram brandslanghaspel

  • Evacuatie en EHBO signalen geven de routing aan naar de uitgangen en nooduitgangen en de plaatsen waar de EHBO-middelen zich bevinden.
  • Brandbestrijdingssignalen geven de plaatsen aan waar de brandbestrijdingsmiddelen zich bevinden en waar kan worden gealameerd.
  • Gebodsborden hierdoor wordt aangegeven aan welke verplichtingen men moet voldoen of wat is toegestaan.
  • Verbodsborden hiermee wordt aangegeven wat verboden is.
  • Waarschuwingsborden dit zijn borden die gevaren aanduiden die in de directe omgeving of in de te betreden ruimte aanwezig zijn.
  • Aanwijzigingsborden overige aanduidingen die aangeven wat zich op die plek bevindt, waarvoor iets dient of hoe iets werkt.

Signalisatie

Elk bedrijf staat in voor de veiligheid van derden in de werkomgeving. Deze noodzaak is opgedragen door Europese normen, nationale wetgeving en sectoriële richtlijnen. Daarnaast is er echter ook een goede signalisatie nodig zodat iedereen zijn weg vindt in het gebouw.

Vindt schuimblussers in onze brandbeveiliging webshop

Bekijk product in webshop!

Pictogram uitgang

 

In werkelijkheid is de toepassing hiervan veelal ingewikkeld. Er moet gestreefd worden naar een perfecte synergie tussenwat wettelijk is en wat praktisch mogelijk is.

Met het oog voor toepassing binnen burelen, ontvangstruimten, inkomsthal en gangen, restaurants of hotels, hospitalen enz. wordt er veel belang aan gehecht aan de esthetische waarde gecombineerd met de parameters van de veilgheid. Zowel voor de statische signalisatie als de dynamische biedt Optimus brandbeveiliging u een totaaloplossing. Ook noodverlichting valt onder signaliatie.

Voor noodverlichting kunt u hier klikken voor onze pagina over noodverlichting.

Waarom Optimus?
Optimus Brandbeveiliging is een uitstekende partner die u kan helpen bij het veiliger maken van uw bedrijf of woning. Wij werken volgens de strengste normen waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit en zekerheid. Blader onze website door en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u meer informatie wenst.

Klik hier voor de gratis en vrijblijvende brandbeveiligingscheck van optimus brandbeveiliging

Brandkraan

NCP Erkend - Reob onderhoudsbedrijf

IPcN - Inspectie Pre-calimiteitenzorg Nederland