Optimus brandbeveiliging
Brandweer
 

Brandvertragend impregneren

Brandvertragend coaten

Alles kan branden, zo ook het dak van uw woning of bedrijfspand.

Gevaren worden groter als er een brand uitbreekt. Hoe sneller de brand groeit, des te groter worden de risco's. Vooral bij een rieten dak is het daarom wenselijk deze te impregneren of te coaten met een brandvetragende coating. Optimus brandbeveiliging helpt u graag "uit de brand" door deskundig advies en een geheel vrijblijvende inspectie om uw situatie duidelijk in kaart te brengen.

Brandvertragend impregneren

Buiten uw dak om zijn er natuurlijk nog andere zaken waarbij met verstandig kan zijn deze te behandelen, zodat deze brandvertragend worden.

Optimus brandbeveiliging kan u helpen bij het impregneren van:

  • Papier
  • hout
  • textiel (bijvoorbeeld gordijnen en vitrage)

Bouwbesluit - artikel 12, lid 7

In het Bouwbesluit is aangegeven dat er geen brandgevaarlijke (rieten) daken binnen 15 meter van de perceelgrens gebouwd mogen worden. Wanneer een dergelijk dak is behandeld met een brandvertragende coating dan wordt het dak niet meer aangemerkt als brandgevaarlijk. Gemeentes kunnen u hierna geen bouwvergunning meer weigeren op grond van een brandgevaalijk dak.

Rieten dak en verzekeringskosten

Zodra een rieten dak behandeld is met een brandvertragende coating, kan aanzienlijk bespaard worden op de premie voor zowel de inboedel- als de opstal verzekering.

Waarom Optimus?
Optimus Brandbeveiliging is een uitstekende partner die u kan helpen bij het veiliger maken van uw bedrijf of woning. Wij werken volgens de strengste normen waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit en zekerheid. Blader onze website door en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u meer informatie wenst.

Klik hier voor de gratis en vrijblijvende brandbeveiligingscheck van optimus brandbeveiliging

Brandkraan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NCP Erkend - Reob onderhoudsbedrijf

IPcN - Inspectie Pre-calimiteitenzorg Nederland