Optimus brandbeveiliging
Brandweer: "Wij gaan voor u door het vuur!"
 

Schuimblusser

Een schuimblusser is voor brandklasse A en B branden geschikt.

Optimus levert patroonblussers en permanent onder druk staande blussers. Deze blussers worden dan ook meestal gebruikt in risicovolle situaties. Het schuim heeft een veilige en snelle werking, vooral als het om brandbare vloeistoffen gaat (olie, alcohol, smeermiddelen, vetten). Het schuim slaat de brand neer en legt een ondoordringbare schuimdeken over de brandhaard. Tevens heeft het schuim een koelende werking door de verdamping van het water in het schuim. Vaak worden branden van vloeistof bestreden met een schuimblusser omdat het schuim blijft drijven op de vloeistof.
Een schuimblusser bevat filmvormend schuim (AFFF), dit is vooral bij gebruik in draagbare brandblussers zeer effectief. Het filmvormende schuim heeft een lange levensduur en brengt geen nevenschade toe aan materialen en goederen.

Al onze schuimblussers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben 20 jaar fabrieksgarantie.

Hier geldt een minimum inhoud van 2 liter voor auto's en machines (voor vrachtwagens minimaal 6 ltr. schuimblusser). Wij adviseren u echter een blusser met 6 liter inhoud te kiezen.

Schuimblusser

6 ltr. schuimblusser

Patroonblussers van Optimus brandbeveiliging

9 ltr. schuimblusser

 

Voor gebouwen/bedrijfspanden is het minimum 6 ltr. schuimblusser. Koop alleen een blusser voorzien van het rijkstype keurmerk. De keuze van uw brandblusser hangt af van de omstandigheden in uw huis of bedrijf. Laat uw blussers jaarlijks controleren zodat u verzekerd bent van een werkende blusser. U kunt hiervoor met ons een afspraak maken. Plaats de blusser zichtbaar en goed bereikbaar. Laat de schuimblusser direct na gebruik hervullen, ook al is het toestel niet geheel leeg.

Houd er wel rekening mee, dat een blusser regelmatig moet worden gecontroleerd. Bij een schuimblusser dient na een aantal jaren het blusmiddel worden vervangen. Heeft u een brandblusser nodig voor specifiek gebruik of twijfelt u over het type dat u nodig heeft, vraag dan vrijblijvend bij Optimus brandbeveiliging informatie aan.

Vindt schuimblussers in onze brandbeveiliging webshop

Bekijk product in webshop!

Waarom Optimus?
Optimus Brandbeveiliging is een uitstekende partner die u kan helpen bij het veiliger maken van uw bedrijf of woning. Wij werken volgens de strengste normen waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit en zekerheid. Blader onze website door en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u meer informatie wenst.

Klik hier voor de gratis en vrijblijvende brandbeveiligingscheck van optimus brandbeveiliging

Brandkraan

 

 

 

 

 

 

Optimus brandbeveiliging is een NCP Erkend - Reob onderhoudsbedrijf

IPcN - Inspectie Pre-calamiteitenzorg Nederland